IndexZoekenRegistrerenInloggen

  
Welkom
Ben je rijk? Heb je ambities? Dan is Atlantic High de school voor jou. Leerling zijn op deze chique private school is een privilege dat alleen is weggelegd voor de crème de la crème van onze samenleving. Je bent er omringd met advocaten-, professors- en bankierskinderen, mondiale adel, hoogbegaafden en supertalentjes. Atlantic High is een kostschool, dus je eet en overnacht er ook. Ze beschikt over allerlei clubs, zodat je je ontwikkeling ook voort kunt zetten buiten school. Vanuit haar zeer centrale ligging op Manhattan, New York City kom je makkelijk en snel in alle uithoeken van de New Yorkse binnenstad, maar ook op de campus zelf zijn genoeg activiteiten te vinden, zoals een bibliotheek, een beeldschone tuin en natuurlijk je eigen kamer.De enige voorwaarde voor je karakter is dat hij/zij genoeg geld heeft om de contributie te betalen, of een heel groot talent heeft waardoor hij/zij een studiebeurs krijgt. Bedenk een personage, zoek een uiterlijk en ga aan de slag!
Staff
Administrators
Allan Frair
Shay Kunai
Theresa Littlewood
Credits
© Atlantic High 2016. Dit forum staat onder leiding van het team. Informatie en regels zijn gemaakt door Allan Frair, Shay Kunai & Theresa Littlewood. De lay-out is codeert door Alex Buckley & Theresa Littlewood. Dit forum wordt ondersteund door actieforum. Alle plaatjes, codes en karakters zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt zonder toestemming.
Deel
 

 Informatietopic: Footballteam

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Allan Frair

Administrator
Allan Frair

Aantal berichten : 288


Student Sheet
Klas: Senior
Leeftijd: 17 years
Relationship: Alex my baee, my sunshine, my everything

BerichtOnderwerp: Informatietopic: Footballteam   Informatietopic: Footballteam Icon_minitimevr dec 18, 2015 4:41 pm

Omdat American football een vrij complexe sport is voor ons Nederlanders, en alle nodige uitleg niet in één topic past, heb ik nu een (tijdelijk) Informatietopic aangemaakt. Houd in gedachten dat dit vooral voor de basisinformatie is, en dat er veel meer achter steekt. Er zijn ook een paar kleine dingen weggelaten of samengevoegd, omdat het anders een beetje te uitgebreid zou worden voor een RPG. Mocht je meer willen weten, kun je een hele hoop op onder anderen Wikipedia lezen.

Wedstrijdverloop
De wedstrijd begint met een coin toss om te bepalen welk team begint met aanvallen en welke met verdedigen. Zodra dit duidelijk is en iedereen in positie staat trapt het offensive team de bal vanaf de 35-yard line (32 meter) naar de andere kant van het veld. Hetzelfde team vangt de bal en probeert zo ver mogelijk richting de end zone van het defensive team te lopen, om zo terrein te winnen. Het offensive team probeert het andere te stoppen.
Dit team heeft 4 pogingen om minstens 10 yard voor zich te winnen. Wanneer het team erin slaagt 10 yards of meer terreinwinst te maken, krijgen ze opnieuw vier pogingen. Dit gaat zo door totdat het offensive team scoort of totdat het defensive team de bal onderschept. Wanneer het offensive team er niet in slaagt binnen vier downs (pogingen) 10 yard terreinwinst te maken, wisselen de teams van offensive naar defensive en andersom.  

Wedstrijden van American football zijn opgedeeld in 4 rondes van een kwartier, met een pauze tussen het derde en vierde kwartier. De tijd verloopt niet continu. Als de speler in het veld getackeld wordt, loopt de tijd door. Wanneer een speler uit het veld rent met de bal, een bal niet wordt gevangen of de bal tegen de grond wordt gegooid, stopt de tijd.
Meestal komt dit neer op zo'n 2,5 uur. Soms krijg je echter te maken met 'overtime'. Dit gebeurt als er een gelijk spel is. De wedstrijd wordt met 15 minuten verlengd, en er wordt opnieuw een coin toss gedaan. Het team dat als eerste scoort wint.


Posities
Offensive line Deze bestaat uit vijf spelers die de opkomende tegenstanders moeten tegenhouden en ruimte moeten maken voor hun eigen spelers. Je kunt deze herkennen aan de L
Defensive line Hier staan ook weer vijf spelers die recht tegenover de Offensive line staan. Zij proberen de baldrager van de tegenstander tackelen of de quarterback onder druk te zetten. Deze zijn te herkennen aan de L

Offense

- Quarterback (1 speler)
De spelverdeler en tevens belangrijkste positie. Hij krijgt de bal van de center, dit heet een snap. Meestal bepaald de quarterback hoe het spel verder gaat verlopen. Hij kan de bal afgeven (meestal aan de balfback), of naar de wide receiver of tight end gooien. Op Atlantic High is deze tevens de runningback. Dit is nodig als er geen goede afgeef- of afgooimogelijkheid is. Deze probeert dan nog zo ver mogelijk te rennen om zo nog wat yards mee te pikken.

- Center (1 speler) L
De naam zegt het al, deze speler staat in het midden van de voorste linie. De grootste taak is om de quarterback te beschermen door tegenstanders tegen te houden. Ook is dit de persoon die bij startschot de bal tussen de benen door naar de quarterback probeert te gooien.

- Guards (2 spelers) L
Het is de taak van de guard de quarterback te beschermen tegen de opkomende defensive line en linebackers. Ook moeten ze ruimte in de voorste linie van de tegenstander creëren, zodat running backs er door kunnen. Guards mogen geen bal krijgen van een medespeler. Wel mogen zij een bal pakken wanneer die eerst een tegenstander heeft geraakt of bij een fumble (medespeler laat de bal vallen).

- Offensive Tackle (2 spelers) L
Deze moeten de tegenstanders proberen te stoppen, wanneer een teamgenoot uit de eerste linie weggaat om een bal te vangen. Ook functioneert een van de twee als kicker, en de ander als holder.

- Wide Receiver (2 spelers)
Deze zijn gespecialiseerd in het vangen dan de bal, op teken van de Quarterback. De wide receiver positie is een van de bekendste posities in American football, omdat ze vaak de punten scoren. Een receiver krijgt echter niet alle credits voor het scoren van punten. Bijna alles gaat naar de quarterback, die de aanval opzet en de wide receiver aanspeelt.

- Tight End (2 spelers) L
Kan de bal vangen en de tegenstander blokkeren. Per aanvalspoging wordt er één tight end ingezet. De zijkant waar hij staat wordt de strong side genoemd. De zijkant van de eerste linie waar hij niet staat wordt de weak side genoemd.

Defensive
- Defensive End (2 spelers) L
De belangrijkste taak is het tegenhouden van tegenstanders die via de zijkanten opkomen. Defensive ends moeten iedereen in het midden houden. Daarnaast hebben zij als taak het tegenhouden van tegenstanders die met de bal rennen.

- Defensive Tackle (2 spelers) L
Defensive tackles zijn de grootste en sterkste spelers van het verdedigende team en staan opgesteld tegenover de offensive guards. Ze kunnen door de line van de tegenstander breken om de quarterback te vloeren, een pass blokkeren, of gewoon in de weg lopen.

- Nose tackle (1 speler) L
De nose tackle staat tegenover de center van de tegenstanders. Deze positie is één van de belangrijkste van het verdedigende team en meestal is dit de grootste, verdedigende speler. Het is zijn taak een blok te zetten en één of meerdere gaten te creëren, waardoor medespelers de baldrager kunnen bereiken.

- Linebackers (3 spelers)
De linebackers staan een paar meter achter de eerste linie. Ze proberen de running back te tackelen, de quarterback te bereiken en dekken receives.

- Defensive backs (3 spelers)
De laatste linie, ook wel secondary genoemd, dekt de receivers en probeert passes te onderscheppen.

Puntentelling

Touchdown - 6 punten
Een speler komt met de bal in de end zone van de tegenstander. Hij kan deze ook toegeworpen krijgen van een medespeler. Hierna mag het team ook nog 1x kicken voor 1 extra punt. Ook kan men kiezen deze kick om te vormen tot nog een touchdown voor 2 extra punten.

Fieldgoal - 3 punten
De bal wordt vanaf het veld tussen de doelpalen en boven de lat geschoten.

Safety - 2 punten
Een safety wordt gemaakt door het verdedigende team. Dit gebeurt wanneer het aanvallende team wordt teruggedrongen in hun eigen end zone en wanneer vervolgens de baldrager getackeld wordt of uit de end zone wordt gedreven.
Terug naar boven Ga naar beneden
https://atlantic-high.actieforum.com/
 
Informatietopic: Footballteam
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: IC :: Clubs :: American Football-