IndexZoekenRegistrerenInloggen

  
Welkom
Ben je rijk? Heb je ambities? Dan is Atlantic High de school voor jou. Leerling zijn op deze chique private school is een privilege dat alleen is weggelegd voor de crème de la crème van onze samenleving. Je bent er omringd met advocaten-, professors- en bankierskinderen, mondiale adel, hoogbegaafden en supertalentjes. Atlantic High is een kostschool, dus je eet en overnacht er ook. Ze beschikt over allerlei clubs, zodat je je ontwikkeling ook voort kunt zetten buiten school. Vanuit haar zeer centrale ligging op Manhattan, New York City kom je makkelijk en snel in alle uithoeken van de New Yorkse binnenstad, maar ook op de campus zelf zijn genoeg activiteiten te vinden, zoals een bibliotheek, een beeldschone tuin en natuurlijk je eigen kamer.De enige voorwaarde voor je karakter is dat hij/zij genoeg geld heeft om de contributie te betalen, of een heel groot talent heeft waardoor hij/zij een studiebeurs krijgt. Bedenk een personage, zoek een uiterlijk en ga aan de slag!
Staff
Administrators
Allan Frair
Shay Kunai
Theresa Littlewood
Credits
© Atlantic High 2016. Dit forum staat onder leiding van het team. Informatie en regels zijn gemaakt door Allan Frair, Shay Kunai & Theresa Littlewood. De lay-out is codeert door Alex Buckley & Theresa Littlewood. Dit forum wordt ondersteund door actieforum. Alle plaatjes, codes en karakters zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gebruikt zonder toestemming.
Deel
 

 Informatietopic tennis

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Shay Kunai

Administrator
Shay Kunai

Aantal berichten : 286


Student Sheet
Klas: Junior
Leeftijd: 17 y/o
Relationship: I was already missing, before the night I left. Just me and my shadow, all of my regrets

BerichtOnderwerp: Informatietopic tennis   Informatietopic tennis Icon_minitimewo jan 06, 2016 9:56 pm


Tennis is niet een moeilijke sport qua regels zodra je het snapt. De regels zijn er wel en daar word ook streng naar geluisterd. Niet iedereen kent de regels natuurlijk, daarom word in dit topic de regels punt voor punt uitgelegd. *

Punten systeem
De telling gaat als volgt. Het eerste punt dat gemaakt word is 15, het tweede 30, het derde 40 en het volgende kan een game zijn. Het puntenaantal van het persoon dat op dat moment service heeft word eerst gezegd. Als een van de speler nog geen punten heeft gehaald is het bijvoorbeeld 30-love. Love staat dan voor nul punten.
Een game haal je door vier keer een punt te halen tegen je tegenstander of door te winnen tijdens een deuce. Bij het behalen van 6 games met verschil van twee games haal je een set. Als het 5-5 staat in sets moet het 7-5 worden wil je de set winnen. Als het daarentegen 6-6 word moet er een tiebreaker worden gespeeld.
Een set vormt de grootste soort telling. Sommige wedstrijden bestaan uit 1 set en andere worden gespeeld als best of 3. De eerste die dan 2 sets haalt heeft de wedstrijd gewonnen.

Punten scoren
Als de bal aan de kant van de tegenstander twee keer de grond raakt is het een punt voor jou, mits de bal de eerste keer in stuitert. Als de tegenstander de bal in het net slaat of de bal slaat waardoor die buiten het veld stuitert bij de eerste stuiter is het punt ook voor jou. Het veld dat aangeeft wat in is verschild per soort wedstrijd. Tijdens een single geld het hele veld behalve de twee langwerpige banen (de tramrails) aan iedere zijkanten van het veld. Tijdens een dubble of mix telt de tramrails wel als in.

Speel volgorde
Er word eerst getost om wie begint met serveren, de ander kiest de kant waaraan hij of zij wil beginnen. De eerste service word vanaf rechts geserveerd. Als het punt gemaakt is word er door het zelfde persoon vanaf links geserveerd. Zo word om en om geserveerd vanaf elke kant tot er een game is. Elke game word door een ander geserveerd, je serveert dus bijvoorbeeld de eerste, derde en vijfde game.

Wisselen van helft
Als het aantal games van de set bij elkaar worden opgeteld en het getal is oneven moet er gewisseld worden van speelhelft. Tijdens een tiebreak word er van helft gewisseld na elke zes punten.

Netspelers
Tijdens een dubble of een mix staat aan elke kant van het net een speler bij de baselijn en een speler bij het net. De netspelers mogen de service van de tegenstander niet aanraken, de andere slagen natuurlijk wel. Ze staan vaak recht tegenover de baselijn speler van de tegenstander en zijn vrij om over het gehele veld te bewegen.

Veld
Servicevak Om een service in te slaan moet die in het juiste servicevak komen aan de overkant van het veld. De servicevakken zijn die vier vierkante vakken die tegen het net aan liggen aan beide kanten van de baan.
Servicelijn De lijn die de servicevakken van de achtervelden scheiden worden de servicelijnen genoemd.
Achterveld Het achterveld is het grote vak aan de achterkant van het veld. De meeste ballen worden in het achterveld gespeeld.
Baselijn De achterste lijn van het veld word de baselijn genoemd.
Tramrails Aan beide zijkanten van het veld ligt een smal lang vak, de tramrails. Dit vak geld niet mee bij singles maar wel bij dubbles en mix'en.
De baan:
 

Andere termen
Single: Als een wedstrijd 1 tegen 1 is met beide spelers van het zelfde geslacht word het een single genoemd.
Dubble: Als vier spelers van het zelfde geslacht 2 tegen 2 spelen word het een dubble genoemd.
Mix: Als een man samen met een vrouw tegen een man en vrouw 2 tegen 2 spelen word het een mix genoemd.
Deuce is als het tijdens een game 40-40 staat. Als het deuce is kan het voordeel of nadeel worden. Als het persoon dat serveert het volgende punt krijgt is het voordeel en als de tegenstander het punt krijgt is het nadeel. Als het voordeel is en het persoon met de service nog een punt haalt is het een game voor de persoon. Als het nadeel is en de tegenstander haalt nog een punt is de game voor de tegenstander. Als het voordeel is en de tegenstander haalt nog een punt is het weer opnieuw deuce. Zo is het ook opnieuw deuce als het nadeel is en het persoon met service haalt nog een punt. Het kan enorm vaak opnieuw deuce worden.
Tiebreak: Tijdens een tiebreak word er een normale telling gehanteerd, dus 1, 2, 3 enzv. en word de game gewonnen door het persoon die het eerste 7 punten heeft met een verschil van twee punten. Er word eerst een keer geserveerd vanaf rechts en vervolgens meteen de tegenstander vanaf links en daarna rechts. Zo word er om de beurt twee keer geserveerd, vanaf eerst links en daarna rechts.
Gamepoint: Als het persoon dat service heeft nog maar een punt hoeft te halen wil die de game willen word het gamepoint genoemd.
Breakpoint: Als het persoon die geen service heeft nog maar een punt hoeft te halen wil die de game willen word het breakpoint genoemd.
Setpoint: Als een van de spelers nog maar een punt hoeft te halen om de set te halen word het setpoint genoemd.
Matchpoint: Als een van de spelers nog maar een punt hoeft te halen om de wedstrijd te winnen word het matchpoint genoemd.
Let: Als er niet zeker word geweten voor wie het punt is en geen van beide partijen het punt af wil staat word er een let gespeeld. Dat betekend dat het punt overnieuw word gespeeld.
Ace: Als er een ace word geslagen betekend dat de tegenstander de bal niet heeft kunnen aanraken en er dus direct een punt is. Zo kun je een serviceace halen door je service zo te slaan dat die wel in is maar de tegenstander er niet bij kan. Een returnace is als je de service zo terug slaat dat die wel in is maar het persoon dat geserveerd heeft er niet meer bij kan.
Lob Een lob is een bal die hoog omhoog word geslagen en meestal ver achterin het achtervak. Het word gebruikt om tijd te winnen om weer goed te gaan staan en om over de tegenstander heen te spelen.

Soorten slagen
Service Elk punt begint met de service. Deze word van achter de achterlijn naar het servicevak schuin tegenover geslagen. De slag word gemaakt door de bal omhoog te gooien en deze boven het hoofd te slaan, zonder die eerst te laten stuiteren.
Forehand De forehand word geslagen met een hand aan het racket. Door rechtshandige personen aan de rechterkant en door linkshandigen aan de linkerkant.
Backhand De backhand kan met een of twee handen aan het racket worden geslagen. Deze slag word altijd aan de tegenovergestelde kant van de forehand geslagen.
Volley Een volley is meer een stoot dan een slag en word vooral gebruikt als je aan het net staat.
Smash Als je een bal hard en strak boven je hoofd slaat voor dat die aan jouw kant heeft gestuiterd word het een smash genoemd.

*Als je iets toe te voegen hebt of je iets ziet staan dat niet helemaal klopt, voel je dan vrij om een pm naar Shay Kunai te sturen.

_________________
Informatietopic tennis 21b2h4i
#DANOUK
Terug naar boven Ga naar beneden
https://atlantic-high.actieforum.com/
 
Informatietopic tennis
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: IC :: Clubs :: Tennis-